ZAPORA CESTE - KRIŽIŠČE PRED ŠOLO

datum: 25.07.2012

kategorija: Sporočila za javnost

OBČINA DIVAČA obvešča vse udeležence v prometu, da bo na Kosovelovi ulici ter križišče Ulice dr. B. Magajne. Kosovelove ulice in ulice Albina Dujca na območju med Osnovno šolo in Vrtcem
od petka 27.7.2012 do torka 31.3.2012 izvedena
POPOLNA ZAPORA CESTE za ves promet zaradi gradnje krožišča in novega dela Kosovelove ulice v Divači.

V času trajanja začasne popolne zapore cest bo možen obvoz preko Gregorčičeve ulice in ulice dr. Bogomira Magajne v Divači. Pešci pa se sprehodite preko urejenega borjača Škrateljnove hiše in novega Muzeja slovenskih filmskih igralcev in po pločniku ob Kraški cesti.

Peš dostop do vrtca bo urejen po zelenici mimo Osnovne šole.

Občina Divača zaključuje z izgradnjo novega otroškega vrtca v Divači. Trenutno se ureja ulica in vzpostavlja nova prometna ureditev. Ker je na območju sedanjega križišča ulice dr.B.Magajne, ulice Albina Dujca in Kosovelove ulice predvideno novo krožišče je zaradi obširnih izkopnih del ter ureditve gradbišča tako, da bo delo potekalo varno za izvajalca kot za mimoidoče udeležence v prometu, je izvedba popolne zapore na območju gradbišča nujna.

Gradnja zunanje ureditve – dela Kosovelove ulice in krožišča bo trajalo do konca avgusta, zato bo zapora trajala do konca avgusta 2012.

Obvoz ni potreben, ker je vsem stanovalcem na omenjenih ulicah, ki uporabljajo križišče omogočen dostop po občinskih ulicah z druge strani. Enako velja za intervencijska vozila.

Vsem udeležencem v prometu, uporabnikom omenjenih ulice ter občanom, ki vsak dan uporabljate to križišče se zahvaljujemo za potrpežljivost in razumevanje.


OBČINA DIVAČA
Župan Drago Božac

Obvestilo

Situacija prometne ureditve