Ni nam vseeno kaj leži na naši zamlji!

datum: 24.04.2013

kategorija: Sporočila za javnost

Tudi letos je potekala tradicionalna čistilna akcija na zemljiščih pod Vremščico v lasti agrarne skupnosti Gabrče.
AS Gabrče ima v lasti 255 ha zemljišča po katerih poteka veliko cest med drugimi tudi cesta na Vremščico. Ob teh cestah so parkirišča, ki jih uporabljajo za parkiranje vozil pohodniki predvsem tisti, ki so namenjeni na Vremščico.

Anton Može predsednik UO AS Gabrče je povedal, z delovno akcijo smo zadovoljni, saj je to dan, ko je posvečen čiščenju nesnage iz naših zemljišč, je pa tudi dan, ko se dobimo člani AS in je tudi dan druženja. Z delovnimi akcijami, bolje rečeno čistilnimi akcijami som v preteklih letih odstranili velike odpadke, kot so: školjke avtomobilov, kolesa, deli kopalniške opreme dele vprežnih vozov in drugo.

V letošnji akciji smo pobirali bolj plastično embalažo in manjše kovinske odpadke.

Veseli me, da je bilo v tem letu veliko manj plastične embalaže in drugih odpadkov, kar daje dober občutek, da smo ljudje bolje osveščeni kam sodijo odpadni predmeti.

Z udeležbo na akciji smo bili zadovoljni, še posebno zato, ker je bil med nami tudi Krumcev mladenič Andrej (16 let pri z desne), kar daje dober občutek, da bodo delovne akcije živele še naprej, je povedal Može.

AS Gabrce_slika

Agrarna skupnost Gabrče
Anton Može