Srečanja v zvezi z načrtovanimi vetrnimi elektrarnami

datum: 24.10.2013

kategorija: Sporočila za javnost

Podjetje Vepa kot investitor projekta Park vetrnih elektrarn Senožeška brda, v
sodelovanju z Direktoratom za prostor, kot koordinatorjem, in Direktoratom za
energijo, kot pobudnikom,

- vabi krajane SENOŽEČ na srečanje, ki bo v torek,
5. novembra 2013, ob 17. uri, v dvorani KS Senožeče, Senožeče 75.

- vabi krajane DOLENJE VASI in POTOČE na srečanje, ki bo potekalo v torek,
12. novembra 2013, ob 17. uri, v gostilni Pri mlinu, Dolenja vas 5.

- vabi krajane LAŽ na srečanje, ki bo potekalo v sredo,
13. novembra 2013, ob 17. uri, v dvorani vaškega doma Laže.

Spoštovani,

Objava pobude za izgradnjo Parka vetrnih elektrarn Senožeška brda in njena prva predstavitev ter pridobljena mnenja in pripombe v času objave pobude so pokazala, da je zanimanja za projekt med lokalnimi prebivalci veliko. Nekateri krajani ste se že odzvali na objavo pobude, kar nam bo v pomoč pri nadaljnjih postopkih.
Ker si želimo, da bi se v čim večjem številu aktivno vključili v oblikovanje projekta vsi, ki živite na območju, kjer snujemo projekt, smo se odločili za pripravo srečanj z lokalnimi prebivalci.

Želimo si, da bi bilo srečanje priložnost, da projekt dodobra spoznate vsi zainteresirani lokalni prebivalci. Po drugi strani pa tako srečanje ponuja tudi možnost, da načrtovalci projekta neposredno slišimo vaša mnenja, predloge, pripombe in želje. Na srečanju bomo podrobneje predstavili pobudo za projekt, ki si jo boste lahko ogledali na povečanih zemljevidih ter povzetek analize smernic oziroma mnenj in pripomb. Hkrati boste lahko ob različnih tematskih omizjih izrazili vaša mnenja in predloge ter dobili odgovore na vaša vprašanja. S poznavanjem vaših želja in pričakovanj lahko v nadaljnjih fazah nadgradimo projekt tako, da bo sprejemljiv tudi za prebivalce naselij v neposredni bližini predvidenih stojišč.

V pričakovanju skupnega srečanja vas lepo pozdravljamo.


Vabilo SENOŽEČE

Vabilo DOLENJA VAS

Vabilo LAŽE

Karta

Shema postopka