Fotografska razstava "Občuti Naravo"

datum: 03.12.2013

kategorija: Sporočila za javnost

Fotografska razstava "Občuti Naravo" avtorja Roka Dolničarja v prostorih Občine Divača (Kolodvorska ulica 30)

Fotografska razstava "Občuti Naravo"

Avtorjev namen je ponudili širši javnosti vpogled v lepši del slovenske narave z željo po ozaveščanju o neprecenljivi vrednosti naravnega habitata na katerega človek pogosto pozablja.

Fotografsko rozstava bo na ogled od 9. decembra 2013 in vse do 14. februarja 2014 (pon, pet: 7.00 - 14.00 - tor. čet: 7.00 - 15.00 - sre: 7.00 - 17.00)

Vabljeni na otvoritev v ponedeljek, 9. decembra ob 18.00. uri


Predstavitev fotografa

Rok je fotograf, ki se predvsem ukvarja z naravoslovno fotografijo. Živi v Luciji. Sam je v fotografiranju naravoslovnih motivov našel bistvo za ozaveščanje javnosti o neprecenljivi vrednosti naravnega habitata, na katerega človek pogosto pozablja. Rok je po zaslugi elektronskih omrežij redno globalno prisoten po celem svetu tako, da so njegove fotografije tudi ambasadorji naravne lepote Slovenije.

S fotografijo se je začel resneje ukvarjati leta 2001, ko je nekaj časa preživel v sečoveljskih solinah in v fotoaparat beležil njihovo naravno lepoto. "Ta se mi je odkrivala tako kot sem se jaz odkrival njej."

Vzporedno je dopisno študiral na Inštitutu za profesionalno fotografijo v New Yorku. Je član Severno ameriške naravoslovne fotografske zveze NANPA, ki se zavzema za promocijo umetnosti in ved naravoslovne fotografije s ciljem spoštovanja narave in varovanja okolja.

"Naravoslovna fotografija je zanimiva in pestra še posebno v slovenskem prostoru saj je na tem območju mnogo zanimivih geografskih lokacij, raznolikega rastlinja, živali, rek, jezer in še morje imamo. Bolj kot se gibam po naši slovenski naravi, bolj se zavedam prednosti kratkih razdalj, ki so zelo pomembne pri ustvarjanju dobre fotografije, saj ta zahteva veliko časa, truda in vztrajnosti."


Vabilo na razstavo

Rok Dolničar

Kontakt:
Rok Dolničar, Obala 111, 6320 Portorož, Slovenia
Mobile: +386 (0) 31 891 217
Skype: rok.dolnicar.photography - Email: phototrack@gmail.com
Web: www.rok-dolnicar.blogspot.com - Netw: www.facebook.com/rokdolnicar