Županja občine Divača priredila sprejem najboljših športnic in športnikov Krasa in Brkinov iz občine Divača

datum: 23.04.2015

kategorija: Sporočila za javnost

 Priznanja najboljšim športnikom Krasa in Brkinov za leto 2014 so podeljena; prireditev je  shranjena med spomine, priznanje pa je vsak prejemnik shranil na svoj način. Športniki občine Divača so ponovno dokazali, da se uvrščajo med najboljše.

Županja občine Divača, Alenka Štrucl Dovgan, je za prejemnike priznanj iz občine Divača priredila sprejem z željo, da jim izreče »HVALA« za njihovo delo, trud, vztrajnost, dosežke, priznanja,…. in z željo za vse dobro v prihodnosti. Vabilu so se odzvali, prišli so z veseljem in nasmehom.

Podobno kot na slavnostni prireditvi v Senožečah, na kateri so bila podeljena priznanja najboljšim športnikom občin Divača, Hrpelje-Kozina, Komen in Sežana, je zavelo sproščeno vzdušje in športno razpoloženje trenutka, ko so vsi skupaj, enaki med enakimi, proslavili uspehe in zmage v minulem letu. Županja je v nagovoru poudarila, da je Občina upravičeno ponosna na vse, ki v šport  vlagajo svojo energijo, trud, čas in jim to udejstvovanje pomeni način življenja. Še posebej pa seveda na tiste, ki so svoje delo nadgradili z dosežki in zmagami. In teh je bilo v letu 2014 veliko, mnogi naslovi segajo v vrh državnega, evropskega in svetovnega slovesa.

Občina se zaveda pomembnosti področja športa, saj to poleg doseganja športnih ciljev pomeni tudi, in prvenstveno, skrb za zdrav način življenja in aktivno preživljanje prostega časa. Še posebno je pomembno, da se v aktivnosti vključujejo vse generacije; tekmovalni duh in dosežki pa večinoma pripadajo mladim. Ravno otroci in mladi so tisti, v katere mora lokalna skupnost še posebej vlagati. Tudi v bodoče si bo Občina Divača prizadevala za podporo in skrb za področje športa. Ostaja pa večno vprašanje – ali dovolj vlagamo? – Vedno je »vse« lahko še vedno »premalo«.

 

 IMG 3419 IMG 3420 IMG 3421 IMG 3422  IMG 3423 IMG 3424 IMG 3426 IMG 3427