LETOVANJA ZA MALE ŠOLARJE, OSNOVNOŠOLCE IN MLADOSTNIKE 2015

datum: 11.06.2015

kategorija: Sporočila za javnost

 Predšolski otroci so že v polnih pripravah na letovanje, ki ga bodo skupaj s svojimi vrstniki in spremljevalkami preživeli v Kranjski Gori. Sledijo še zadnji nakupi, priprava potovalke z nekaj priboljški in seveda, ljubkovalno igračo za boljše spanje, za večerne urice, ko ne bo mame v bližini, da bi se stisnili k njej in ji pripovedovali, kako se je začela in se odvija ta razburljiva dogodivščina. Nikar ne pozabite sončnih očal, ko boste otroka pospremili do avtobusa, takrat sonce običajno že močno sveti. Seveda se bomo pogrešali, predvsem starši otroke, take so dolgoletne izkušnje.

 

Medobčinsko društvo prijateljev mladine Sežana v sodelovanju s strokovnimi delavkami vrtca že mnoga leta omogoča te nepozabne počitnice vsem prvošolcem občin Krasa in Brkinov. Letos bo v mesecu juniju v planinski šoli v Kranjski Gori letovalo 175 otrok v štirih izmenah. V 4. izmeni, od 17.6.15 do 21.6.15 bodo letovali tudi otroci iz Občine Divača, 9 Zajčkov iz Senožeč, 20 Žiraf in 12 Sovic iz Divače. Z novimi preizkušnjami bodo zagotovo dobili mnogo priložnosti, da "rastejo" in spoznavajo skrivnosti ter modrosti življenja. Nova spoznanja in izkušnje jim bodo ob vstopu v šolo še kako prav prišla.

Člani društva organiziramo za male šolarje in otroke do 6. razreda še letovanje na morju, v Pacugu od 23.7. do 30.7.2015 in za mladostnike od 7. razreda dalje v Poreču od 25.7. do 1.8.2015.

Za letovanje na morju lahko starši za svoje otroke uveljavljajo zdravstveni regres, ki ga nudi ZZZS otrokom in mladostnikom do polnoletnosti, ki so bili med letom večkrat bolni, imajo alergije, težave z dihali in kožo ter vse, ki so napoteni k ortopedu ali so bili bolni vsaj dvakrat v tekočem letu. Ob prijavi je nujno potrebno opraviti zdravniški pregled in priložiti priporočilo osebnega zdravnika.

Informacije o vseh programih in prijavnice dobite na sedežu Medobčinskega društva prijateljev mladine Sežana ali tel. 05 7341486, 05 7301340 ali www.mdpm.si

Slikovno gradivo in poročanja o vsakodnevnih dogajanjih iz naših dejavnosti si lahko ogledate na Face book straneh društva: MDPM Sežana

Ana Pangos,

Medobčinsko društvo prijateljev mladine Sežana

 

Prijavnica