»DAN ODPRTIH VRAT« V OBČINI DIVAČA

datum: 18.02.2016

kategorija: Sporočila za javnost

 

dan odprtih vrat

Tudi v letošnjem letu je Skupnost občin Slovenije prevzela pobudo skupne akcije Skupnosti občin Slovenije in občin članic ob dnevu  ustanovitve Skupnosti občin Slovenije – »DAN ODPRTIH VRAT«. Namen akcije je predvsem opozoriti na številne dobre in uspešne projekte slovenskih občin. Akciji se je  pridružila tudi Občina Divača.

Občina Divača je  v sredo, 17. februarja 2016, »ODPRLA VRATA« z vabilom vsem zainteresiranim, da obiščejo Občinsko upravo, kjer smo želeli predstaviti delo v naši občini, odgovoriti na morebitna vprašanja, sprejeti pobude, predloge, se pogovoriti o pomembnih temah. Odziv je bil zadovoljiv. Občanke in občani, ki so prišli na  Občino, so si  na željo lahko ogledali vse prostore in se srečali z zaposlenimi.

Županja Občine, direktor Občinske uprave in strokovni delavci so v skupnem pogovoru predstavili delo in projekte na področjih, ki so obiskovalce posebej zanimali ter odgovarjali na vprašanja obiskovalcev.V popoldanskem delu sta se nam pridružila še redarja iz  Medobčinskega inšpektorata in redarstva občin Divača, Hrpelje - Kozina, Komen in Sežana ter sodelovala v pogovorih z občani, ki so prišli. Občanom je bila cel dan na voljo tudi Direktorica Razvojnega centra Divača Nataša Matevljič. Obiskovalci so izpostavili različne dileme in problematiko, ki se je vezala predvsem na področja, ki neposredno izhajajo iz njihovega domačega okolja. 

Obiskovalci so si na ta dan lahko premierno ogledali panoramske posnetke različnih znamenitosti Občine Divača, ki bodo v kratkem dostopni tudi na internetni strani Občine Divača.

Veseli smo  bili odziva občank in občanov in upamo, da je tudi ta dan eden izmed načinov,  ki  lahko pomaga pri skupnemu uresničevanju razvoja našega lokalnega okolja. Še posebej nas veseli podana ugotovitev, da imajo vsi občani in občanke ter druge zainteresirane stranke možnost kadarkoli med letom na razpolago »ODPRTA VRATA OBČINE«.

odprta vrata  DOP  DSC 0007 bb  DSC 0001 bb     DSC 0134 bb  20150805 121452 bb  DSC 0084 bb  DSC 0147 bbDSC 0035 bb  DSC 0037 bb  DSC 0079 bb  DSC 0053 bb  DSC 0055 Panorama bb  DSC 0078 bb  DSC 0164 bb  DSC 0168 bbDSC 0087 bb  DSC 0160 bb      

OBČINSKA UPRAVA OBČINE DIVAČA