NAJ ŠPORTNIK KRASA IN BRKINOV 2015

datum: 31.03.2016

kategorija: Sporočila za javnost

 

 

Sportnik Krasa in Brkinov 2016Četrto leto zapored so bili nagrajeni najboljše športnice in najboljši športniki ter športni kolektivi s Krasa in Brkinov, ki so v letu 2015 dosegali dobre rezultate. Letošnja prireditev se je odvijala v Kulturnem domu v Kobjeglavi, saj je bila, kot četrta po vrsti, gostiteljica prireditve Občina Komen. V krogotoku minulih let so se kot gostiteljice najboljših športnikov Krasa in Brkinov zvrstile ostale tri kraško-brkinske občine, ki so pripravile prireditev v Sežani, Hrpeljah in v Senožečah.

 

 Polna dvorana v Kobjeglavi je pozdravila vse dobitnike priznanj, a glavni aplavz podpore je na vrsto prišel na koncu, ko je »ČASTNO LISTINO ZA ŽIVLJENJSKO DELO« prejela Majda Rodica. Za občino Hrpelje-Kozina in tamkajšnjo športno sfero je naredila ogromno. Kot učiteljica športne vzgoje je od leta 1971 do 2005 poučevala na OŠ Hrpelje, aktivno delovala v rokometnem klubu, društvu tabornikov in planinarila. Še danes je kot upokojenka športno aktivna, pretežno na kolesu.

»NAJ ŠPORTNI KLUB« je postal Balinarski klub Hrast Kobjeglava, ki je v letu 2015 osvojil klubski naslov državnega podprvaka in se uvrstil med štiri najboljše ekipe v evropskem pokalnem tekmovanju. Da imajo gospodje »nežno« roko so dokazali tudi na prireditvenem odru, kjer so se v družbi komenskega župana, g. Marka Bandellija, pomerili v igri balinčkov.

Teja Gulič je v preteklosti že prejela glavno občinsko športno priznanje. Letos ji je to pripadl naziv »NAJ ŠPORTNICE KRASA IN BRKINOV ZA LETO 2015« za doseženo četrto mesto na Svetovnem amaterskem prvenstvu ter najmanj enajst zmag na dirkah po Sloveniji in v tujini; zmagala je na cestni dirki za Državno prvenstvo, maratonu Franja in tudi na vzponu na Nanos.

 »NAJ ŠPORTNIK KRASA IN BRKINOV ZA LETO 2015« si je nadel  AXEL LUXA. Čeravno se mora vsakodnevno voziti na treninge v Ljubljano, vztraja. V disciplini skok v višino dosega izjemne rezultate. V lanskem letu je bil članski podprvak, mladinski državni dvoranski prvak, mladinski prvak na prostem, ekipni prvak in še in še. Na prireditvi je dokazal, da ni spreten in uspešen le pri skokih, ampak tudi pri preskakovanju “gumitvista”. V družbi mladih, prisrčnih gimnastičark je uspešno premagoval različne težavnostne stopnje preskakovanja.

 Prireditve so se udeležili županji in župana občin Divača, Hrpelje-Kozina, Komen in Sežana, prav tako predsednica in predsednik Športne zveze občine Hrpelje-Kozina in Športne zveze občine Sežana ter člani strokovne komisije, ki je na podlagi preko 85 poslanih predlogov nagradila kandidate po posameznih kategorijah. Četrtič zapored je skupen izbor štirih občin povezoval Miha Penko, ki je bil tokrat v družbi »možakarja številnih obrazov« Marka Cirmana. Slednji je namreč s komičnimi vložki imitiral znana slovenska športna komentatorja Iva Milovanoviča in Mirana Ališiča, ter s tem nasmejal občinstvo. Program je dopolnila domača Tolkalna skupina The Groover ter mlade plesalke in plesalci skupine Be Funky.

 Naši športniki so medtem že v pogonu. Številne čakajo pomembna mednarodna tekmovanja. Želimo jim leto brez poškodb, z veliko energije in športnih uspehov.

 

Županji in župana občin Divača, Hrpelje-Kozina, Komen in Sežana

Predsednica Športne zveze Hrpelje-Kozina in predsednik Športne zveze Sežana 

Predsednik komisije za nagrajevanje in članice ter člani komisije

Organizacijski odbor prireditve

 

Občina Divača izreka iskrene čestitke vsem nagrajenim športnicam in športnikom, še posebno smo ponosni na nagrajence iz občine Divača.

 Prejemniki priznanj iz občine Divača so:

MANJA MIKLAVČIČ

AXEL LUXA

JAN LUXA

ANDREJ PRELC

JOŽE ČEPER

TOMAŽ PRINČIČ

  

 Dobitniki priznanj za leto 2015:

 

PRIZNANJE ZA ŠPORTNE DOSEŽKE MLADIH NA PODROČJU KRASA IN BRKINOV – 2015


Gašper Povh,  za osvojitev šestkratnega naslova državnega prvaka v balinanju ter za naziv balinarja leta v 2015 v kategoriji U-14

 Simon Požar,  za osvojeni naslov dvakratnega mladinskega državnega prvaka v igri bližanja in natančnega zbijanja

 Združeni Ekipi mladincev Balinarskega klub Skala Sežana in Balinarskega kluba Jadran Hrpelje – Kozina,  za osvojeni naslov državnih prvakov v balinanju v letu 2015.

Tadej Stančič,  za osvojeni naslov državnega prvaka v teku na 600 metrov v kategoriji pionirjev.

 Manja Miklavčič, za uspešne klubske nastope in za osvojeno 3. mesto na evropskem prvenstvu v karateju v letu 2015 v kategoriji »kumite deklice 14 let«

  

NAJ PERSPEKTIVNEJŠI MLADI ŠPORTNIK KRASA IN BRKINOV – 2015

 Aljoša Skok, za osvojeni naslov državnega prvaka pri pionirjih v teku na 60 in 100 metrov ter za osvojitev olimpijske norme za nastop na Olimpijskih igrah mladih v teku na 100 metrov

 

 PRIZNANJE ZA DOSEŽKE NA PODROČJU ŠPORTA INVALIDOV – 2015

 Aleksander Ževart, za dosežene izjemne rezultate na državnih prvenstvih Zveze za šport invalidov v plavanju

 

 PRIZNANJE ŠPORTNIK KRASA IN BRKINOV ZA LETO - 2015

 Andrej Prelc, za osvojeni naslov državnega prvaka divizije I v gorsko hitrostnem avtomobilizmu

 Jože Čeper, za osvojeni naslov dvakratnega mladinskega državnega prvaka v streljanju z zračno in malokalibrsko pištolo

 Jan Zavadlav, za uspešne klubske nastope in za osvojeno 2. mesto v pokalu Slovenije v absolutni konkurenci v skokih na veliki prožni ponjavi

 Klemen Sosič, za osvojeni naslov državnega prvaka v balinanju v disciplini krog

 Grega Krečič, za osvojeno 2. mesto s slovensko rokometno reprezentanco do 19 let na svetovnem prvenstvu v Rusiji

 Matija Povh, za osvojeno srebrno kolajno na mladinskem svetovnem prvenstvu v balinanju v igri hitrostno izbijanje ter za naziv balinarja leta v 2015 v kategoriji U-18

 

 JUBILEJNA ZLATA PLAKETA

 Nogometni klub Jadran Hrpelje–Kozina, za 90 let aktivnega delovanja

 Rokometni klub Jadran Hrpelje–Kozina, za 50 let aktivnega delovanja na področju rokometa.

 Balinarski klub Repentabor, za 40 let aktivnega delovanja

 

 PLAKETA ZA NAJBOLJŠE ŠPORTNE DOSEŽKE KRASA IN BRKINOV ZA LETO - 2015

 Športno društvo Jadran Bluemarine Hrpelje–Kozina, za uvrstitev v 1.a člansko žensko rokometno ligo v letu 2015

 Jan Luxa, za osvojeno 3. mesto na članskem atletskem pokalu in državnem prvenstvu v troskoku v letu 2015

 Tomaž Prinčič, za osvojeno 3. mesto na Evropskem prvenstvu v karateju v letu 2015

 Aleš Suhadolnik, za osvojeno 5. mesto na članskem državnem prvenstvu v maratonu  v letu 2015.

 

 NAJ ŠPORTNI KLUB KRASA IN BRKINOV – 2015

 ČLANSKA EKIPA BALINARSKEGA KLUBA HRAST KOBJEGLAVA,  za osvojeni klubski naslov državnih podprvakov in uvrstitev med 4 najboljše ekipe  v evropskem pokalnem tekmovanju

                       

NAJ ŠPORTNICA KRASA IN BRKINOV - 2015

 TEJA GULIČ, za doseženo 4. mesto na Svetovnem amaterskem prvenstvu ter druge izjemne rezultate v cestnem kolesarstvu

 

NAJ ŠPORTNIK KRASA IN BRKINOV - 2015

 AXEL LUXA, za dosežene izjemne športne rezultate v atletiki v disciplini skok v višino v letu 2015

    

 ČASTNA LISTINA ZA ŽIVLJENJSKO DELO

 MAJDA RODICA, za življenjsko delo širjenja in razvoja športa v Občini Hrpelje - Kozina, aktivno trenersko delo v rokometu ter v planinski in taborniški  vzgoji  mladih.

 

 Fotogalerija