VANDALIZEM - OBJESTNOST ali ISKANJE POZORNOSTI

datum: 13.07.2016

kategorija: Sporočila za javnost

 VANDALIZEM - OBJESTNOST, NAMERNO POVZROČANJE ŠKODE ali ISKANJE POZORNOSTI - to smo se spraševali na šoli v ponedeljek 4.7.2016 le dan po občinskem prazniku Občine Divača.

Poškodovana nova fasada športne dvorane v Divači, poškodovani in poviti novi žlebovi, natrgani oz. razvlečeni strelovodi, poškodbe na ravni strehi šole, veliko stekla na pločniku, tlakovani poti proti igriščem in na igriščih, potrgane rože na krožišču pred šolo in zmetane na cesto, obrnjeni (na srečo nepoškodovani) prometni znaki v krožišču, smetnjaki iz eko otokov razmetani po celi Divači, to je bila slika, ki nas je pričakala v ponedeljek zjutraj po občinskem prazniku .

Skupina otrok oz. mladostnikov je uspela vso to škodo povzročiti v noči iz sobote na nedeljo ali v noči iz nedelje na ponedeljek?

Vsi poškodovani objekti pa so namenjeni prav njim in tudi drugim občanom. Igrišča niso zaprta in so dostopna vsem, za uživanje in koristno preživljanje prostega časa. Kljub temu, da tako občina kot šola in športna društva namenjajo precej pozornosti temu, da bi bila igrišča čista, se večkrat po vikendih zgodi, da so polna stekla, čikov, igel in druge nesnage, kot da bi bila smetišča in ne igrišča.

Ob vseh igriščih so smetnjaki, ki jih te skupine ali posamezniki očitno ne vidijo?

Igrišča uporabljajo tudi majhni otroci in samo vprašanje časa je, kdaj bo kakšen otrok kaj zaužil ali se zbodel ter zbolel ali še kaj hujšega. 

Vaše ravnanje je lahko za druge smrtno nevarno - ZAMISLITE SE!

Le kaj žene mlade, da namerno povzročajo škodo na objektih, ki so bili zgrajeni z denarjem in žulji njihovih staršev. Objekti kot so šola, vrtec, zunanja igrišča, stadion, igrišče z umetno travo, na katere smo lahko ponosni in jih čuvamo vsi, saj so tudi namenjeni vsem.

Seveda je bila zadeva takoj javljena in predana v reševanje policiji, ki že išče odgovorne. Proti njim bo tako občina kot šola sprožila odškodninske tožbe.

Da bi preprečili take stvari apeliramo in se obračamo na vse, ki bi o dogodkih kaj vedeli, da pomagajo policiji in šoli najti krivce tako, da se z koristnimi informacijami obrnejo na policijo v Sežani oz. na Osnovno šolo v Divači.

Vse mlade pa pozivamo, da lahko višek energije in prostega časa uporabijo drugače - koristno, tako da se pridružijo športnim ali kulturnim društvom, ki jih v naši občini ne manjka in tako svojo energijo in višek časa koristno uporabijo. Poskusite in presenečeni boste nad rezultati - tudi v osebni rasti.

 Občinska uprava in Osnovna šola Divača

Slike:

IMG 1930  IMG 1931  IMG 1932  IMG 1933

IMG 1934  IMG 1942  IMG 1943  IMG 1944

IMG 1950 IMG 1951  IMG 1952  IMG 1954

IMG 1957  IMG 1960  IMG 1961  IMG 1963

IMG 1975  IMG 1977  IMG 1978  IMG 1979

IMG 1980  IMG 1982  IMG 1983  IMG 1984