Lovsko kulturni večer

datum: 28.02.2017

kategorija: Sporočila za javnost

 Lovskega kulturnega večera PB ZLD 24. 2. 2017, ki je bil obarvan z dobrodelno noto za Nika in Klaro, otroka pokojnega člana LD Bukovca, se je udeležilo prek 250 članov Postojnsko Bistriške zveze LD (PB ZLD), ki so napolnili dvorano Dom na Vidmu v Ilirski Bistrici.

Prisotne sta pozdravila in nagovorila tudi župan občine Ilirska Bistrica, Emil Rojc, ter mag. Aleš Klemenc, predsednik Postojnsko Bistriške zveze lovskih družin in podpredsednik LZS.

Zamisel o lovskem kulturnem večeru je zorela že nekaj časa. Uresničena je bila z željo, da se bo še ponovila in pomenila druženje vseh 15 lovskih družin, ki so članice te področne lovske zveze. Hkrati je večer predstavljal spodbudo in motivacijo lovstva, ki je dejavnost trajnostnega gospodarjenja z divjadjo.

Prireditev se je pričela s slavnostnim mimohodom praporov LZS, PB ZLD, LKD Postojna in 15 praporov lovskih družin, članic PB ZLD, ki skupno združuje lovske družine z več kot 1000 člani na območju občin Postojna, Pivka, Divača in Ilirska Bistrica.

 

Na prireditvi so sodelovali:

  • Lovski oktet Javorniki
  • Notranjski rogisti
  • Sekcija oponašalcev jelenjega rukanja pri LZS
  • dramski igralec Konrad Pižorn Kondi
  • Ansambel Biseri
  • Orkester Nika Polesa

Od prisotnih udeležencev ter župana Občine Ilirske Bistrica, Emila Rojca, ter podžupana, Petra Štavarja, je PB ZLD prejela visoke pohvale in podporo za izvedeno pomembne prireditve na področju lovstva. Podporo in visoko pohvalo sta izrazila tudi predsednik LZS, mag. Lado Bradač, in predsednik Komisije za lovsko kulturo pri LZS.

Na prireditvi zbrane prostovoljne prispevke v višini 1.190 eur je organizacijski odbor prireditve predal v šolski sklad OŠ Rudolfa Ukoviča, Pograd. Sredstva bodo namenjena Niku in Klari, otrokoma pokojnega člana, za kar se je ravnatelj Milan Dekleva iskreno zahvalil.

Utrinki iz prireditve:

4 1  2 53