POLETNA MUZEJSKA NOČ - Vabilo

datum: 14.06.2017

kategorija: Sporočila za javnost

 v soboto, 17. junija, se bo med 14. in 16. uro odvila otroška ustvarjalna delavnica Podobe filma: Filmski junaki gredo na morje, kjer bomo risali in pisali razglednice s podobami filmskih junakov na počitnicah. Po delavnici bomo razglednice tudi poslali, zato s seboj ne pozabite prinesti naslovov svojih babic, dedkov, stricev, tet in prijateljev.

 Delavnico pripravlja Društvo GUMB in je namenjena otrokom in mladim od šestega leta dalje, dobrodošli pa so tudi starši. (Prispevek: 1 eur)

muzejska noc1

 

 

POLETNA MUZEJSKA NOČ!

sobota, 17. junij 2017, 18.00 – 24.00, vstop prost

muzejska noc2

Tudi letos se dogaja, le korak stran!   Poletna muzejska noč je največja promocijska akcija slovenskih muzejev in galerij, pridružujejo se ji tudi številni drugi zavodi in ustanove, ki izvajajo programe iz področja kulturne dediščine, umetnosti, kulture, zgodovine. Povezovalni projekt, prilagojen na urbano območje, je bil že od začetka zasnovan tako, da predstavlja ustanove in njihove vsebine kot prostore sproščenega preživljanja prostega časa. Ideja se je porodila iz poznavanja podobnih dogodkov v tujini in iz želje na privlačen način predstaviti razstavišča javnosti in jih približati ljudem.  

Stran akcije: http://www.muzejska-noc.si/  

Organizatorji:  Skupnost muzejev Slovenije, Tehniški muzej Slovenije

Podpira nas:    Ministrstvo za kulturo

 

MUZEJ SLOVENSKIH FILMSKIH IGRALCEV DIVAČA

Ob 18.30 uri bo v okviru Poletne muzejske noči potekal brezplačen voden ogled po obeh stalnih razstavah.

Ob 20.30 uri pa bomo v dvorani muzeja pokazali film Vžgano v spominih, ki skozi osebna pričevanja in spomine govori o nacističnih in fašističnih požigih številnih vasi na obmejnem območju med Italijo, Slovenijo in Hrvaško. Projekciji sledi tudi pogovor z ustvarjalci filma.

Poletna muzejska noč se bo zaključila ob 22. uri. Vljudno vabljeni! Vstop je prost.

Za dodatne informacije se lahko obrnete na:
msfi@kinoteka.si

ali 041 550 044 (v delovnem času)
www.muzejdivaca.si

 

 

PARK ŠKOCJANSKE JAME, SLOVENIJA

Vabljeni, da nas obiščete v Škocjanu na Delezovi domačiji in se pustite začarati dražem prihajajoče kresne noči, ki smo jih pripravili za Vas.

 19.30 – 21.00  

Predstavitev depoja Mušje jame pri Škocjanu na Krasu!

Vabljeni, da se udeležite predavanja dr. Petra Turka in dr. Bibe Teržan iz Narodnega muzeja Slovenije, ki bosta spregovorila o nedavno izdani obsežni monografiji posvečeni največjemu prazgodovinskem depoju z ozemlja Slovenije.  

 

21.00 – 21.30

 Z dr. Petrom Turkom po arheološki zbirki Parka Škocjanske jame!

Vabljeni na voden ogled muzejske zbirke.  

 

Letak 

Več informacij: 05 7082104,