Pridi z mano - zame, zate, za naravo!

datum: 09.10.2017

kategorija: Sporočila za javnost

 Evropski teden mobilnosti je evropska platforma, ki ozavešča o pomenu trajnostne mobilnosti kot nujnosti za boljšo prihodnost vseh. V letošnjem letu je bila pozornost namenjena deljenju prevozov, s katerimi poleg trajnostnega odnosa do okolja, krepimo socialne stike s širšo okolico! 

V letošnjem letu smo se odločili v Zavodu Sopotniki in MC Podlaga Sežana (mladinski center) izoblikovati ta poseben teden. Našo akcijo smo poimenovali – Pridi z mano - zame, zate, za naravo! Sopotniki smo k sodelovanju povabili župane in predstavnike občin, v katerih delujemo. Naš namen je bil približati problematiko starostnikov, ki živijo na obrobnih območjih, kjer ni urejenega javnega potniškega prometa in kjer so povezave z manjšimi mestnimi središči slabe, pomembnim lokalnim odločevalcem.

V Občini Divača smo k sodelovanju povabili županjo, gospo Alenko Štrucl Dovgan, ki se je z veseljem odzvala in tako je v ponedeljek, 18. septembra postala naša častna prostovoljka. Z nami je po opravkih pospremila dve naši uporabnici iz divaške občine. Kaj vse smo opravili? Za eno do naših uporabnic smo šli zamenjat baterijo v ročni uri, za drugo kupit sipine kosti za papagajčke, hrano za mucke in kužke ter na bankomat. Na koncu pa smo druženje sklenili z nakupom »špeže« v divaški trgovini. Na poti so potekali zanimivi pogovori in odvijalo se je medgeneracijsko povezovanje. Gospa županja je z veseljem pomagala našima uporabnicama pri opravkih in se pri tem resnično izkazala, tako da bi jo z veseljem še kdaj povabili v prostovoljske vrste!

Hvala Občini Divača, še posebej gospe županji, za poseben dan. Gospe, ki sta redni uporabnici Sopotnikov, sta bili zelo zadovoljni in veseli ter hvaležni, da je tudi njun dan potekal nekoliko drugače ter da sta imeli priložnost spoznati našo županjo osebno. 

 

Utrinki:

1  2  3  4

Video:

 

Anu Kahuna

koordinatorka programa

Zavod Sopotniki