Oživele maske

datum: 15.02.2018

kategorija: Sporočila za javnost

 S ciljem spoznavanja domače kulturne dediščine dajemo na Osnovni šoli dr. Bogomirja Magajne Divača še poseben poudarek raziskovanju ustvarjanja ljudi iz našega okolja.

Slikar Stojan Zafred zaseda v tem pogledu posebno mesto, saj je njegovo likovno ustvarjanje močno  prepleteno z domačim krajem. V veliko zadovoljstvo nam je, da lahko njegov likovni opus “živo” raziskujemo z Jožico Zafred, fotografinjo, ki je soustvarjala likovna dela, saj je slikarju stala ob strani in ga mnogokrat ujela v fotografski objektiv.

Tudi razstava “Obrazi - maske” poustvarjanja učencev likovnega krožka: Ignac Mrzlič, Gaja Nedoh, Sara Peranović, Luka Bombek, Iris Ivančič, Elhana Salkoska in Jure Valečič “Obrazi- maske” , ki so pred dvema letoma obiskovali likovni krožek pod mentorstvom učiteljice Vesne Pečar, je oživila spomin na  Zafredovo likovno zapuščino.

Otvoritev razstave, ki jo je predstavila umetnostna zgodovinarka Polona Škodič, je na ogled  v prostorih Občine Divača od  17. januarja do 28. februarja 2018.

1

Damijana Gustinčič