Razstava ŽENSKE ODROV

datum: 19.03.2018

kategorija: Sporočila za javnost

 Na predvečer dneva žena smo v prostorih občine Divača odprli fotografsko razstavo z naslovom »ženske odrov«. Avtor, domačin Igor Petaros, je razstavo posvetil nežnejšemu spolu.

Igor Petaros, rojen v Postojni leta 1959, živi s svojo družino v Divači, zaposlen je na Slovenskih železnicah. S fotografijo se je začel ukvarjati leta 2008. Kot glasbeni navdušenec poleg ostalih zvrsti fotografije najraje fotografira glasbenike. Svojo prvo samostojno fotografsko razstavo je imel prav s koncertno tematiko leta 2010 v Jazz Hramu v Divači, kjer je deloval kot hišni fotograf do leta 2017 in tam tudi razstavljal fotografije gostujočih glasbenikov. Od leta 2011 je član in trenutno tudi predsednik Fotokluba Žarek iz Sežane, kjer aktivno sodeluje in razstavlja.  

Fotograf je velik ljubitelj jazz glasbe, razstavljene fotografije so nastale tako na koncertih v Sloveniji kot izven meja naše države. Glede na temo razstave so k prijetnemu vzdušju svoje prispevali tudi jazz glasbeniki in sicer Jazz trio v sestavi Petrušič Marko, Volk Bojan in Tavčar Mitja. Glasbeniki so člani jazzovskega kvarteta Just Friends, ki je tik pred izdajo CD plošče z avtorsko glasbo. S čudovitimi točkami so nas tako z avtorskimi skladbami, kot priredbami jazz standardov, popeljali v svet jazz glasbe.

Razstava bo na ogled do 10. maja, potem pa sledi slikarska razstava domačinke Darje Ivančič iz Matavuna.

 

Škrlj Suzana

 

1  2