Podeljene nagrade MLADINSKEGA SVETA SLOVENIJA

datum: 08.05.2018

kategorija: Sporočila za javnost

Podeljene nagrade MLADINSKEGA SVETA SLOVENIJA za najboljše diplomsko in magistrsko delo s področja mladih v letu 2017

 Mladinski svet Slovenije (MSS), krovno združenje nacionalnih mladinskih organizacij, je v letu 2018 že devetič zapored razpisal natečaj MSS nagrada za najboljše diplomsko oziroma magistrsko delo s področja mladih v letu 2017. Organizatorji natečaja so dobitnici nagrade MSS za leto 2017 razglasili na zaključni prireditvi, ki je potekala v ponedeljek, 9. aprila 2018, v veliki dvorani Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport.

Občina Divača je z veseljem in s ponosom sprejela novico, da je med najboljšimi občanka občine Divača.

V kategoriji magistrskih del je bilo za najboljše delo razglašeno magistrsko delo  LEONIDE BREZOVEC iz občine Divača.

 

Magistrsko delo diplomantke Univerze v Ljubljani, Filozofska fakulteta Ljubljana, z naslovom Ujetniki vseživljenjskega učenja, je nastalo pod mentorstvom izr. prof. dr. Sabine Jelenc Krašovec in obravnava doživljanje zahtev po vseživljenjskem učenju med mladimi odraslimi.

Kot poročajo z Mladinskega sveta Slovenije se je na natečaj skupno prijavilo 52 del, petčlanska strokovna komisija jih je v ocenjevanje sprejela 42, ki so ustrezali osnovnim kriterijem ocenjevanja. Komisija pri svojem delu ni imela malo težav, saj so se na natečaj prijavili kandidati s svojimi odlično pripravljenimi deli. Ključni kriteriji za ocenjevanje nalog so bili aktualnost, uporabnost in pronicljivost diplomskega oz. magistrskega dela ter izvirnost.

Nagrade so podelili ministrica za izobraževanje, znanost in šport dr. Maja Makovec Brenčič, direktor Urada RS za mladino Rok Primožič in predsednik Mladinskega sveta Slovenije Tin Kampl.

  

OBČINA DIVAČA LEONIDI BREZOVEC ISKRENO IN PRISRČNO ČESTITA.

 

leonida