Namestitev delavcev Slovenskih državljanov s stalnim bivališčem na področju RS

datum: 20.04.2020

kategorija: Sporočila za javnost

 Namestitev delavcev Slovenskih državljanov s stalnim bivališčem na področju RS 

 

Zaradi nadzora nad bivanjem na področju regije, ki jo pokriva regijski štab CZ za Notranjsko smo se dogovorili z Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo RS, da na področju regije odpremo dva objekta za nastanitev delavcev, ki trenutno izvajajo dela na področju regije in bi s tem preprečili vsakodnevno vožnjo delavcev na naslov njihovega stalnega ali začasnega bivališča v Sloveniji.

 Opozarjamo, da se namestitev nanaša samo za delavce, ki izvajajo dela pri gospodarskih subjektih po medsebojni pogodbi.

 V ta sklop namestitve ne spadajo delavci, ki se vračajo na delo v RS iz tujine. V tem primeru mora tuj delavec, ki prihaja v RS na meji Policiji pokazati potrdilo delodajalca, delodajalec pa mora zagotoviti pogoje za prestajanje karantene.

Policija podatke o takem delavcu posreduje na NIJZ za izdajo odločbe o karanteni.

 

Za vse tuje delavce, ki prihajajo na področje Slovenije iz tujine namreč velja Odlok o odrejanju in izvajanju ukrepov, povezanih s preprečevanjem širjenja COVID-19, na mejnih prehodih na zunanji meji in na kontrolnih točkah na notranjih mejah Republike Slovenije (Uradni list RS, št. 50/20) – obvezna 7 dnevna karantena in zadnji dan karantene odvzem brisa na COVID-19.

 Soglasje k nastanitvi  in odprtju hotelskih storitev za slovenske delavce je oblikovano z Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo.

 

Ukrep 4/17.04.2020

 Od 20.4.2020 do preklica se za potrebe gospodarstva pri nameščanju  delavcev s stalnim in začasnim bivališčem na področju RS (ne velja za delavce, ki prihajajo iz tujine pri prestopu meje v RS), ki opravljajo dela na področju regije, ki jo pokriva štab CZ za Notranjsko, se odpre za namestitev naslednji objekt:

 Hotel Malovec, ulica dr. Bogomirja Magajne 2, 6215 Divača in po potrebi hotel Kras, Tržaška cesta 1, 6230 Postojna.

 Nosilec hotelske dejavnosti je gostilna in mesnica Malovec, Valter Malovec S.P., Kraška cesta 30 A, 6215 Divača.  Kontaktne osebe 040 873 119 - Andreja Malovec, 040 697 834 - Valter Malovec.

 

Dogovorjena je cena 26 eur z vključenim DDV, ki je oblikovana za en dan bivanja v eni sobi za eno osebo, vključen zajtrk. V času namestitve od prihoda iz dela do odhoda na delo je obvezen pogoj SAMOIZOLACIJE, zaradi preprečitve medsebojnega druženja in omejitve možnosti širjenja virusa.

 Vse stroške namestitve nosi delodajalec, ki sklene pogodbo z izvajalcem hotelske namestitve.

                                    

 Občinski štab za civilno zaščito še naprej od delodajalcev sprejemajo vloge za namestitev delavcev, ki jih posredujejo v potrditev Regijskemu štabu civilne zaščite za Notranjsko in vodijo evidenco o nastanitvi. Osebje hotela pa mora dnevno poročati Ministrstvu za notranje zadeve podatke o namestitvi oseb.