OBČINSKI PRAZNIK

datum: 26.06.2009

kategorija: Sporočila za javnost

Občinski praznik Občine Divača

Spoštovani občanke in občani občine Divača,

Vsem prebivalcem v občini želimo veselo praznovanje in da bi se v čimvečjem številu udeležili praznika, ki je letos že četrti po vrsti. Praznovanje bo razgibano tako po tematikah kot po prizoriščih in prepričani smo, da bo vsak prišel na svoj račun.

S praznovanjem bomo začeli v četrtek, 2. julija ob 20.30 s komedijo »KRIVICA BOLI« Toneta Partljiča, ki jo bo uprizorila dramska sekcija TKŠD Urbanščica na prenovljenem borjaču - dvorišču pred novozgrajenim hotelom Malovec v Divači. V primeru slabega vremena bo predstava na prireditvenem prostoru pod šotorom na igrišču za Osnovno šolo v Divači.

V petek, 3. julija, bomo imeli v Divači dve prizorišči in sicer pri Lovski koči na Kožleku nad Divačo in pod šotorom na igrišču za Osnovno šolo v Divači.
V krasnem ambientu pod vedrim nebom bo pri Lovski koči Lovske družine »Gaberk« Divača na Kožleku nad Divačo ob 19.00 potekala slavnostna seja Občinskega sveta Občine Divača, kjer bodo podeljena občinska priznanja. Za kulturni program bosta poskrbela tenorist Denis Premrl, ki ga bo na klavirju spremljala pianistka Metka Zgaga in medobčinski godalni orkester Mirarco, ki bo po podelitvi priznanj imel krajši koncert. Kulturni program se bo z nastopi humorista Marjana Šarca, Plesnega društva Srebrna in Kvarteta Allegretto prevesil v večer, posvečen slovenskemu igralcu Poldetu Bibiču z naslovom »Poklon Poldetu Bibiču«, ki bo dosegel vrhunec s projekcijo filma »Moj ata socialistični kulak«. Po projekciji filma vas bo s prijetno glasbo zabaval kvartet Allegretto. Za dobro vzdušje in da ne bodo želodčki ostali prazni bodo poskrbeli člani Lovske družine »GABERK« Divača s pristnim lovskim golažem in specialitetami z žara. Prireditev bo vodila in povezovala Katja Muren.

Pred pričetkom prireditve in po prireditvi bo iz Divače (izpred železniške postaje) do lovske koče in nazaj vozil brezplačen avtobus za vse, ki bi si prireditvi radi ogledali, a nimajo svojega prevoza oziroma na ta dan raje ne bi skrbeli za prevoz. Urnik voženj avtobusa se nahaja na koncu tega članka. V primeru slabega vremena bo slavnostna seja v sejni sobi Občine Divača, kulturna prireditev s projekcijo filma pa v večnamenskem prostoru Osnovne šole v Divači.

Na prireditvenem prostoru pod šotorom na igrišču za Osnovno šolo v Divači bo isti dan potekal koncert ob 10-letnici skupine DEJ ŠE ’EN LITRO, na katerem bodo poleg skupine Dej še 'en litro nastopili skupina ORLEK in Duvački orkestar 27. septembar iz Kraljeva, ki prav za ta občinski praznik prihaja v goste v Divačo. Koncert se bo pričel ob 21.00 uri in bo trajal do 3.00 zjutraj naslednjega dne.

Po dobro izkoriščeni noči bo tretji dan praznovanja v soboto, 4. julija, ob 10.00 otvoril Nogometni klub Železničar z nogometnim turnirjem, na katerem bodo najprej nastopili najmlajši člani. Turnir se bo nadaljeval v popoldanskih urah (med 15.00 in 16.00) s tekmami veteranov. Turnir bo potekal na nogometnem stadionu v Divači.

Ob isti uri bo v Danah pri Divači otvoritev enotedenske animacijske delavnice z naslovom »Podoba občine Divača skozi različne materiale«, ki jo organizira TKŠD Mejame.

Ob 11.00 vas bodo člani Jamarskega društva »Gregor Žiberna« Divača brezplačno popeljali v prekrasen podzemni svet Divaške jame.

Med 12.00 in 17.00 uro bodo letalci svoja vrata odprli na letališču Divača in vsem zainteresiranim ponudili ogled letal, ki se skrivajo v hangarjih ter panoramske polete nad Divačo, od koder bo lep pogled na novo urejene ulice v Divači, ki jih bomo popoldan slavnostno odprli. Seznanili vas bodo tudi s podrobnostmi turističnih letov v Bovec, Benetke in na Lošinj, kamor letos vzpostavljajo redne turistične polete ob vikendih.

Ob 12.00 bodo za prijetno vzdušje pred zbirnim centrom pri Škocjanskih jamah poskrbeli naši gostje Duvački orkestar 27. septembar iz Kraljeva s krajšim promenadnim koncertom.
Po kosilu bodo končno na svoj račun prišli tudi najmlajši. Med 15.00 in 18.00 uro bo Medobčinsko društvo prijateljev mladine Sežana na travniku pred vrtcem v Divači izvedlo ustvarjalne delavnice za najmlajše, ki bodo lahko izkoristili tudi trampolin – nepogrešljiv ob večjih praznovanjih.

Dolgo pričakovan konec urejanja ulic in pločnikov v severnem delu Divače bo prišel ob 17.00 s prerezom traka in slavnostno otvoritvijo, ko bodo ulice in pločniki uradno predano svojemu namenu: varni vožnji in hoji po naselju tako za vse voznike kot za šoloobvezne otroke in njihove starše. Otvoritev bo spremljala še parada obeh orkestrov: Pihalnega orkestra iz Divače in Duvačkega orkestra 27. septembar iz Kraljeva po ulicah do prireditvenega prostora pod šotorom za Osnovno šolo v Divači, kjer se bo ob 18.00 pričela osrednja prireditev ob Občinskem prazniku. Na njej bodo sodelovali: Pihalni orkester Divača, Duvački orkestar 27. septembar iz Kraljeva, Plesno društvo Srebrna in gosti iz pobratene občine Podčetrtek.
Prireditev se bo preko Modne revije pričesk Frizerskega salona J.M.B. iz Divače ob 19.30 prelevila v zabavo s plesom od 20.00 dalje. Tudi letos nas bo zabavala skupina MALIBU, ki je marsikdo še ni pozabil z lanskega praznika. Otvoritev in osrednjo prireditev bo vodila Katja Muren.

Ob občinskem prazniku vsem želimo prijetno praznovanje, druženje, predvsem pa da pozabite na vsakdanje skrbi in se prepustite zabavi. Za vsakega se bo nekaj našlo.

Pridite, ne bo vam žal.

Za vas je občinski praznik Občine Divača v sodelovanju z vsemi izvajalci pripravila Občinska uprava Občine Divača.


VOZNI RED BREZPLAČNEGA AVTOBUSA
v petek, 3.7.2009, na relaciji DIVAČA – LOVSKA KOČA

Odhodi izpred Železniške
postaje v Divači
18:30
18:50
19:10
19:30
19:50
20:20
Odhodi izpred
Lovske koče
21:30
22:00
23:10
23:30
00:10
00:30

Plakat
Vabilo