OBVESTILO O ZAPORI CESTE

datum: 13.04.2021

kategorija: Sporočila za javnost

 OBVESTILO   O   ZAPORI   CESTE

 OBČINA DIVAČA  obvešča vse udeležence v prometu, da bo na delu občinske ceste JP 562160, odsek 562161 – Planina-Barka v dolžini 50 m (od stacionaže 1761 m do stacionaže 1811 m)  od 14. 4. 2021 do 14. 7. 2021  izvedena  POLOVIČNA ZAPORA CESTE, promet izmenično enosmeren, urejen s prometnimi znaki  zaradi gradbenih del, tj. postavitve gradbenega odra ter rekonstrukcije in prizidave objekta.

 Zaradi varnosti udeležencev in prometa je potrebno izvesti polovično zaporo ceste, z izmeničnim enosmernim prometom po enem pasu ceste.

 Investitor je dne 30. 3. 2021, na Občino Divača, podal vlogo za zaporo prometa na občinski cesti JP 562160, odsek 562161 – Planina-Barka zaradi postavitve gradbenega odra ter rekonstrukcije in prizidave objekta.

 Polovična zapora z izmeničnim enosmernim prometom se izvede zaradi gradbenih del, tj. postavitve gradbenega odra ter rekonstrukcije in prizidave objekta.

 Ker bo oder postavljen ob cesti, je potrebno zaradi varnosti tako za izvajalca kot za udeležence v prometu izvesti polovično zaporo dela ceste kjer se dela izvajajo.

 V primeru intervencijskih in nujnih prevozov bo izvajalec zapore poskrbel, da bo za ta vozila omogočen prehod.

 Prav tako bo izvajalec poskrbel, da bo prosta površina ceste dovolj široka za prevoz z delovnimi stroji, traktorji in traktorji s traktorskimi priključki.

Izvajalec mora zaporo in dela prilagoditi glede na potrebe uporabnikov omenjene ceste, kar bo storil s sprotnim dogovorom s predstavnikom krajevne skupnosti in prebivalci vasi Barka kateri za dostop do zemljišč uporabljajo omenjeno cesto.

 Vsem udeležencem v prometu, uporabnikom omenjene ceste ter občanom, ki vsak dan uporabljate te odseke cest se zahvaljujemo za potrpežljivost in razumevanje.

Odločba o zapori ceste

 

 Direktor občinske uprave

Iztok Felicjan, univ.dipl.inž.el., MCP